Dit filmpje van Snarky Puppy is inmiddels zo veel gedeeld onder muzikanten dat het eigenlijk niet meer kan. Maar toch deel ik het hem nog een keer, omdat er zoveel uit te halen is.

Als kind kon ik al gefascineerd naar muziek luisteren en dan met name omdat ik me niet kon voorstellen dat die klanken gemaakt waren met “echte” instrumenten. Sindsdien heb ik een groot deel van mijn leven besteed aan het uitzoeken hoe muziek in elkaar zit, en belangrijker nog, hoe ik het zelf kan maken.

In de muziek kun je nogal geconfronteerd raken met je eigen kunnen in verhouding tot anderen. En dan met name anderen die dingen beter kunnen. Zo kan ik behoorlijk onder de indruk zijn van wat een Cory Henry allemaal kan (check ook even het tweede filmpje hieronder, want hij is echt waanzinnig op hammond). Maar als je allemaal van die muzikale bazen bij elkaar zet en die hebben ook nog eens de ruimte om van elkaars spel te genieten wordt het wel echt heel leuk voor mij om te checken.

Daarbij gebruik ik dit soort filmpjes ook graag om te kijken wat voor synthesizers ze gebruiken. Want hé, synths zijn gewoon heel leuk natuurlijk…