Het is natuurlijk geen geheim dat Martin Garrix een megasuccesvolle artiest is. Hij reist de hele wereld over en is overal bekend. Dat kan natuurlijk niet voor niks zijn. Dus werd ik nieuwsgierig naar de persoon achter de artiest.

Martin Garrix heeft een eigen YouTube serie waarin je hem kan volgen. In de aflevering die ik hieronder heb geplaatst is hij bezig met “Used To Love”. Hij maakt opnames met muzikanten om hem heen.

Als ik hem bezig zie, denk ik iemand te zien die echt leeft voor zijn productie. Ik zie geen producer die “zijn werk” doet. Ik zie een gepassioneerde muzikant die heel goed weet wat hij wil en een omgeving heeft gecreëerd waarin hij dat kan bereiken.

Van zin tot zin weet hij precies wat hij wil horen. En dat is best bijzonder. We pielen allemaal graag met gear, kopen plugins en pluizen eindeloos fora uit. Fijne spullen kunnen doorslaggevend zijn om een klank te bereiken. Maar in de basis blijft natuurlijk overeind dat je dan wel moet weten welke klank je wil bereiken.

Om dat te leren luister ik graag naar referentietracks van producers en mixing engineers. Door te luisteren hoe zij dingen doen kan ik een eigen gevoel ontwikkelen voor wat ik tof vind, en waar ik naartoe wil met mijn producties.