Wanneer je een lied of mix hebt gemaakt komt er een moment om het aan de opdrachtgever te laten horen. Het liefst doe je dat natuurlijk fysiek in dezelfde ruimte. Maar dat is lang niet altijd mogelijk: je klant zit in het buitenland, de agenda’s laten het niet toe… Dan is het fijn om via videobellen contact te hebben.

Een nadeel van veel van die tools voor videobellen is dat ze gericht zijn op spraak. En dat sluit qua kwaliteit lang niet altijd aan op wat je zou willen om je muziek te laten horen. Op zulke momenten gebruik ik ZOOM.us.

Een van de mooie functies van zoom is “Enable Original Sound” (die vind je bij “Settings > Audio > Advanced > Show in-meeting option to “Enable Original Sound” from microphone”). Met die functie aan laat de software je signaal een stuk meer ongemoeid en kan een klant dus daadwerkelijk horen wat je hebt gemaakt.

Zeker in het begin kan videobellen wat onwennig zijn ten opzichte van meetings in real life. Maar als je dan toch niet anders kan werkt het best goed 😉